Denmark – CRM

Expand all | Collapse all

Når "Accounts" merger - hvad er smartest ..

 • 1.  Når "Accounts" merger - hvad er smartest ..

  Posted May 23, 2018 07:56 AM
  ​​​Hejsa,

  Jeg har et - nok rimeligt basalt - spørgsmål :-)

  I CRM, når vores accounts "opkøbes" af andre accounts, el.lign. - hvordan opdaterer I det hos Jer?

  Som udgangspunkt ville jeg blot skifte navnet på account - så jeg bevarer historik - men kan ikke lige gennemskue om det er notet rod - også historisk, for al data ender jo med at blive lagt sammen?

  Vi gør også brug af "Parent/Child" accounts - og det samme gør sig gældende her.

  Hvad er best practice i disse tilfælde?

  KH Pernille

  ------------------------------
  Pernille Rønne
  Sales System Support Manager
  Welltec A/S
  Allerød
  ------------------------------


 • 2.  RE: Når "Accounts" merger - hvad er smartest ..

  TOP CONTRIBUTOR
  Posted Jun 08, 2018 02:25 AM
  Edited by Niels Lønberg Jun 08, 2018 02:27 AM
  Hej Pernille,

  Der er nok flere forskellige måder at gøre det på, men som du selv er inde på, så handler det om, hvordan man ønsker at se data historisk.

  Hvis du blot ændrer navnet på den Account, som er blevet opkøbt, så vil al historisk data også været tilknyttet det nye navn (Leads, Opportunities, Cases etc.). Hvis du ønsker at kunne skelne i mellem data inden opkøbet, og efter opkøbet, så bør du oprette en ny Account med det nye navn, og inaktivere den gamle. Du vil så skulle flytte contacts, opportunities, leads mv. over på den nye Account.

  I mit tilfælde er en Account = en juridisk enhed. Vi bruger et eksternt unikt ID for alle Accounts, der er oprettet i CRM. For danske virksomheder bruger vi CVR-nummeret, da det er åbne data, som er nemme at tilgå. For nylig skete der et større opkøb i olie- og gasindustrien (som du sikkert ved ;) ), da franske Total overtog Mærsks Olie- og Gas' aktiviteter. I dette tilfælde blev der ikke oprettet et nyt CVR-nummer til Total, da navnet for det eksisterende CVR-nummer blot blev ændret:


  Derfor ændrede vi også blot navnet i CRM. Hvis der var oprettet et nyt CVR-nummer til Total, så havde vi oprettet en ny Account.

  Det er lidt samme problemstilling/beslutning man skal træffe, når kontaktpersoner skifter arbejdsgiver. Ændrer du blot, hvilken Account de er tilknyttet, eller opretter du dem på ny? Du kan finde lidt inspiration i dette blog-indlæg om emnet. 


  ------------------------------
  Mvh.
  Niels
  ------------------------------If you've found this thread useful, dive deeper into User Group community content by role