Customer Engagement & Dynamics CRM Forum

Expand all | Collapse all

April 2019 New user experience - "Create New" disappeared in all my custom entities

  • 1.  April 2019 New user experience - "Create New" disappeared in all my custom entities

    SILVER CONTRIBUTOR
    Posted 5 days ago
    ​Is it just me?....

    I added data to them a while ago in the old style interface, but now the Add New disappeared... I am not sure if it has to do with the new interface but that is the only change I can think of.

    ------------------------------
    Thank you,

    Emilia Scott
    Data Architect

    ------------------------------


  • 2.  RE: April 2019 New user experience - "Create New" disappeared in all my custom entities

    SILVER CONTRIBUTOR
    Posted 5 days ago
    Did your autosave get enabled with an upgrade by any chance? Usually that is what causes the NEW button to disappear. If so, go to the Administration -> System settings and then change that NOT to AutoSave.

    ------------------------------
    Sunil Raheja
    Aha Apps
    Glen Allen VA
    ------------------------------



  • 3.  RE: April 2019 New user experience - "Create New" disappeared in all my custom entities

    SILVER CONTRIBUTOR
    Posted 4 days ago
    ​I just tried it. Thank you. Unfortunately it did not fix it...My lookup field still wont allow me to enter a new value if it doesn't already exist. I only see the option to change the view. This is very weird, considering I did enter new values before.
    I tried to create a ticket with the power platform admin yesterday and I was not able to access it, kept loading with no results.

    I am creating a ticket now as I ran into a blog that recommended to contact Microsoft to take care of it. I will be back with updates, but if anyone ran into the same issue please share.

    ------------------------------
    Thank you,

    Emilia Scott
    Data Architect

    ------------------------------



  • 4.  RE: April 2019 New user experience - "Create New" disappeared in all my custom entities

    SILVER CONTRIBUTOR
    Posted 4 days ago
    I think i understood the issue wrong. I thought it was the main form where the New button does not show up. Now i understand you are talking about the lookups. Please check your security role or permissions to make sure you have the create privilege on that entity which you are trying to Add New. Are you the admin?

    ------------------------------
    Sunil Raheja
    Aha Apps
    Glen Allen VA
    ------------------------------



  • 5.  RE: April 2019 New user experience - "Create New" disappeared in all my custom entities

    SILVER CONTRIBUTOR
    Posted 4 days ago

    Yes, I am the admin. I checked just to make sure 😊.

    The issue is with the lookups but also with the list views (if I choose to add new records by accessing the list itself) – Create New disappeared there also.
    Thank you.

     



    ------------------------------
    Emilia Scott
    Data Architect

    ------------------------------



  • 6.  RE: April 2019 New user experience - "Create New" disappeared in all my custom entities

    SILVER CONTRIBUTOR
    Posted 4 days ago
    That is very strange. If all the permissions are intact, I would assume that this could be a Microsoft bug then.

    ------------------------------
    Sunil Raheja
    Aha Apps
    Glen Allen VA
    ------------------------------



  • 7.  RE: April 2019 New user experience - "Create New" disappeared in all my custom entities

    SILVER CONTRIBUTOR
    Posted 4 days ago
    I opened a support ticket with Microsoft. They will troubleshoot it.
    What I just noticed is it is not only for custom entities. I just tried to add a Customer Contact for a case and I am missing the Add New button.

    ------------------------------
    Emilia Scott
    Data Architect

    ------------------------------



If you've found this thread useful, dive deeper into User Group community content by role